Preseljenje u Južnu Koreju, ekspatriranje i život u Južnoj Koreji.

 

Država koja pripada istočnoj Aziji, Južna Koreja bi mogla biti održiva alternativa za povratak nečijeg života, možda uz dobro ulaganje.

Unatoč povijesti ove zemlje bila je prilično problematična, danas se predstavlja kao nova nacija, sposobna ponuditi mogućnosti koje odgovaraju svačijim potrebama.

Želite li saznati više? Uskoro ćete otkriti kako je u Južnoj Koreji jednostavno kupiti nekretninu, pa samo trebate sjesti i rezervirati karte: naše putovanje otkrivanjem Južne Koreje uskoro počinje!

                    

Prije svega, dat ćemo vam nekoliko savjeta o dokumentaciji koja je potrebna za odlazak u Južnu Koreju (kako bi se izbjegli neočekivani last-minute događaji). Obvezna je putovnica, a valjanost je najmanje tri mjeseca. Viza je potrebna samo i isključivo za boravak duži od tri mjeseca.
Ali što je tako jedinstveno u ovoj zemlji? Čvrsto se držite jer ćemo vas ostaviti bez riječi.
Krenimo od povijesti ove zemlje, da bolje razumijemo njezino podrijetlo. Nakon godina dominacije i nadasve ratova sa susjednom Sjevernom Korejom, ovaj teritorij trenutno se pojavljuje kao polupredsjednička republika.

Ovaj pretežito planinski poluotok ispira zapadno Žuto more, a na istoku Japansko more. Među čudima koja je domaćin, sjetimo se provincije Jeju, kolijevke istoimenog otoka, smještenog u Korejskom tjesnacu. Poznat je po primorskim gradovima, ali prije svega po vulkanskom krajoliku bogatom kraterom i tunelima lave. Među njima zaslužuje spomen Halla, izumrli vulkan, koji je presijecao prohodnim stazama i, čujte, čujte, s kraterom u kojem je jezero. U blizini vulkana nalazi se i hram Gwaneumsa, prekrasan zbog stoljetne arhitekture.

Ali ovdje nije kraj. Ako ste ljubitelj društvenog života i modernosti općenito, sigurno nećete proći pored grada Seula, kao i glavnog grada.
Ogromnu metropolu čine neboderi, ogromna tehnološki napredna metropolitanska područja, a sve je povezano pop kulturom koja je savršeno povezana s tradicionalnim budističkim hramovima, palačama i lokalnim tržištima.
Među prednostima, u pogledu atraktivnosti, rekreirali smo Dongdaemun Design Plaza, konferencijski centar, sa zgusnutim linijama i parkom na krovu, povijesnu palaču Gyeongbokgung, koja je nekada imala više od 7000 soba, hram Jogyesa , gdje ima skakavaca i borova.

Sada ćemo doći do srži našeg vodiča, pokušavajući shvatiti kolike su zapravo životni troškovi u Južnoj Koreji. Da bismo to učinili, odlučili smo u košaru uključiti mali popis cijena za tipičnu robu i usluge. Podsjećamo, u Južnoj Koreji trenutna valuta je južnokorejska pobjeda, što odgovara 0,0007 eura.

 Obrok, Gospodarski restoran 7.000,00
Obrok za 2 osobe, prosječan restoran, troredni 40 000,00 ₩
Izbornik iz McDonalds-a (ili odgovarajućeg izbornika) 6.000,00 ₩
Nacionalno pivo (0,5L na slavinu) 4.000,00 ₩
Mlijeko (normalno), (1L) 2.463,54 ₩
Smještaj svježeg bijelog kruha (500g) 2.910,47 ₩
Riža (bijela), (1kg) 4.069,11 ₩
Jaja (normalno) (12) 3.254,82 ₩
Lokalni sir (1kg) 19.729,02 ₩
Pileća prsa (bez kostiju, bez kože), (1kg) 10.414,80 ₩
Jednosmjerna karta (lokalni prijevoz) 1.250,00 ₩
Mjesečna pretplata (puna cijena) 55.000,00 ₩
Početno naplaćivanje taksija (normalna cijena) 3.300,00 ₩
Taksi 1km (uobičajena vozovnica) 800,00 ₩

A za sektor nekretnina? Koliko košta kupovina nekretnine u Južnoj Koreji?
Za potpisivanje zakupa krećemo od 426.250,00 ₩ mjesečno, dok za kupnju nekretnine počinjemo od 6.085.239,79 ₩ po četvornom metru.

Naš mini vodič završava ovdje. Što još radite pred ekranom? Trči odmah da spakiraš svoje torbe!

Related Insights

  •  
    Preseljenje u Južnu Koreju, ekspatriranje i život u Južnoj Koreji.

      Država koja pripada istočnoj Aziji, Južna Koreja bi mogla biti održiva alternativa za povratak nečijeg života, možda uz dobro ulaganje. Unatoč povijesti ove zemlje bila je prilično problematična, danas se predstavlja kao nova nacija, sposobna ponuditi mogućnosti koje odgovaraju svačijim potr ...

Povezano Nekretnine

Cod. 7778

Najam Ured, South Korea, Seoul, Pasig City, Julia Vargas

4,680.25HRK
Najam
Ured

284 m²
Izvršni uredski prostor, privatni i potpuno namješten. Sala za konferencije sa projektor i ploča. Besplatno telefonska linija s odgovaranje service.Fr...
UNAVAILABLE
2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Postavke

    Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

    Postavite sada Ne prikazuj ponovo
BB